Wifi ja muu sähkömagneettinen myrkky

 

Muulla maailmalla on syytä olla Suomelle erityisen kiitollisia. Me alistamme itsemme täällä vapaaehtoisesti koelaboratorioksi, jossa tutkitaan sähkömagneettisen säteilyn vaikutusta ihmisiin ja ympäristöön. Useissa muissa maissa antennien lähetystehot on rajattu huomattavan pieniksi Suomen lähetystehoihin verrattuna ja lasten altistumista säteilylle on vahvasti rajoitettu. Meillä jokaisella koululaisella on laajakaista taskussaan ihan oletusarvoisesti ja vahvatehoiset antennit sijoitetaan jopa kotien ja koulujen katoille.

Kuinka moni teistä kärsii jatkuvasta/usein toistuvasta päänsärystä tai jatkuvista uniongelmista? Ovatko ne lisääntyneet viimeisen kymmenen vuoden aikana? Toki elämäntilanteenne on kymmenessä vuodessa muuttunut ja stressi kenties kasvanut, mutta todennäköisesti kuulette ympäristössänne nykyisin huomattavasti enemmän valitusta em. ongelmista kuin vaikka kymmenen vuotta sitten. Ainakin valitus lasten rauhattomuudesta ja keskittymiskyvyttömyydestä on julkisuudessa huomattavasti lisääntynyt. Ihminen ei ole kymmenessä vuodessa juurikaan muuttunut, mutta elinympäristömme on – erityisesti sähkömagneettisen säteilyn määrä.

Lääketiede on jo pitkään mitannut sekä aivo- että sydänsähkökäyriä. Syy tähän on yksinkertainen: aivot, sydän sekä hermosto toimivat sähköimpulssien avulla. Sähköä käytetään myös hoitomenetelmänä esimerkiksi aivojen stimulointiin Parkinsonin taudin yhteydessä. Yhtäkkiä ihmisen sähkötasapainoa on alettu horjuttamaan vahvalla ulkoisella lähetinkentällä ja tämä on kuitattu turvalliseksi sillä, että kunhan kudos ei lämpene, kaikki on kunnossa. Monet kansainväliset tutkimukset osoittavat toista. Linkkejä tutkimuksiin löytyy runsaasti tutkija Mikko Ahosen blogikirjoituksista, en ala niitä tässä toistamaan.

Suomessa on valitettavasti omaksuttu amerikkalainen lähestyminen asiaan eli bisnes on terveyttä tärkeämpää. Säteilyturvakeskuksen virallinen linjaus tukee bisneksen sujuvuutta. Ei ole sattumaa, että Suomessa on maailman halvin langaton laajakaista – syynä on se, ettei operaattoreita ole rasitettu turhilla säännöillä. Esimerkiksi antennin suurin sallittu lähetysteho Suomessa on 100 mW, kun vuoristoisessa eli kentän kannalta ongelmallisessa Sveitsissä lähetysteho on rajoitettu 5 mW:iin. Jo kaksi vuotta sitten suuri joukko kansainvälisiä tutkijoita on kirjelmöinyt YK:n pääsihteerille siitä, miten alan tutkimusta häiritään (kirje suomennettuna). Valitsetko sinä uskoa Suomen säteilyturvakeskusta vai laajaa kansainvälistä tutkijajoukkoa? Valitettavasti Suomen Opetushallitus uskoo STUKia ja ohjaa kunnat hassaamaan sekä rahansa että lasten terveyden digiloikkaan.

Mielenkiintoinen on myös homeongelman ja sähkömagneettisen säteilyn yhteys. On viitteitä siitä, että säteily nopeuttaa homeiden kasvua. Niinpä ei olekaan ihme, että homeongelma on räjähtänyt käsiin nimenomaan viimeisten 10-15 vuoden aikana. Säteilystä voi siis syyttää hyvin laajaa kirjoa ongelmia eikä ainakaan minun mielestäni edullinen kännykkäliittymä näytäkään enää niin edulliselle.

Mitä siis voit tehdä? Kannattaa käyttää kännykkää säästeliäämmin ja välttää erityisesti videoiden katselua mobiilisti. Kerro myös operaattorillesi, jos koet säteilystä haittaa ja esitä toive antennitehojen pienentämisestä. Raha puhuu ja kuluttajalla on valta. Mutta meitä tarvitaan monta, yksin ei kukaan voi tehdä paljon. Joukkovoimaa voi osoittaa myös allekirjoittamalla aloitteen langattomien laitteiden poistamiseksi kouluista ja päiväkodeista: https://www.adressit.com/langattomat_laitteet_pois_suomen_kouluista_ja_p….

 

Suojellaan itseämme ja lapsiamme.

SannaHovi
Sitoutumaton

Mielipiteitä siitä, miten saavutamme hyvinvoivan Suomen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu